MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!
Pristupi

Zaboravio sam šifru

Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga

Statistike
Imamo 2976 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je BrankaS

Naši korisnici su poslali ukupno 14347 članaka u 5870 teme
Juni 2018
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Fluks RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines Luo Pan kompas

Ići dole

Luo Pan kompas

Počalji od Admin taj Sre 4 Feb 2009 - 7:13

Luo Pan kompas


Lou Pan je tradicionalni kineski feng shui kompas koji predstavlja ključni dijagnostički instrument čijim se očitavanjem vrši precizno određivanje kvaliteta životnog prostora.

U atmosferi svakog mesta u svakom trenutku su prisutne vibracije prema kojima se usklađujemo upravo praktikovanjem feng shui-a. Korišcenje kompasa je osnov za pravilnu aplikaciju i tumačenje feng shui formula.

Luo Pan je jedan od najfinijih instrumenata koji raspolaže sa preko 3000 ucrtanih atributa - oznaka koje daju trenutne korelacije svakog stepena i orjentacije, trenutnu dijagnozu i pomoć u izboru metoda ili formule kojom je moguće iznaći zadovoljavajuće rešenje. Oznake nisu izražene krutim definicijama već čine skup asocijativnih puteva razgranatih po širokom polju celokupnog ljudskog iskustva. U tom ogromnom duhovnom prostoru se pri tumačenju, praktikant vodi, svojevrsnom filozofijom prirode i moralom.

Feng shui formula kineskog kompasa bazira se na tri osnovna stuba : kompasu, Ji Đingu i kalendaru. Kompas je sredstvo, kalendar pruža osnovu za vremenski proračun, a Ji Đing je teorija koja objedinjuje sve i pruža mogućnost spoznaje i razumevanja složenih formula, kvaliteta sila yin-a i yang-a, kao i ciklusa elemenata koji utiču na sreću životnog prostora.


Kineska legenda kaže da je boginja poznata kao Dama Devet Nebesa, poklonila kompas Žutom imperatoru i otkrila mu tajno znaje o korišćenju ovoga specifičnog instrumenta. U početku je korišten kao geomantski instrument za analizu zemljišta to jest, za dešifrovanje pravaca prirodnih energetskih tokova i njihovog uticaja na dato prebivalište i njegove stanare.

Tokom vekova kompas je imao svoju evoluciju shodno usponima i padovima feng shui prakse u periodima vladavine različitih dinastija.Dobijao je na svom značaju i vrednosti u rukama Vojvode Čoa (sina kralja Vanga), i njihovih potomaka, preobrazaj doživljava i za vreme vladavine dinastije Sung, a razvojem novih pravaca i stilova feng shu-a tokom vladavine dinastije Ming Luo Pan atribute je objedinilo i proširilo sa tadasnjih 17 na 36 prstenova.
Luo Pan

______________________________ MUZIKA FORUM ______________________________
PREPORUCUJEMO VAM DA POSETITE:
http://zabava.myfineforum.org/
http://power.aimoo.com/
http://caffe.freeforums.org/
http://winner.vforums.co.uk/


avatar
Admin
Admin Muzika Foruma
Admin Muzika Foruma

Pol : Ženski Godina : 31
Zodijak : Bik Mačka
Broj poruka : 12371
Poena : 6910
Reputacija : 12
Datum upisa : 11.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Luo Pan kompas

Počalji od Admin taj Sre 4 Feb 2009 - 7:14

Tri Luo Pana


Tradicionalni Luo Pan je veoma poštovano delo izuzetnog majstorstva. Uvek je ručne izrade, a njegovi brojni koncentrični krugovi sadrže formule majstora koji ga je osmislio. Postoji nekoliko različitih tipova Luo Pana, tri se nalaze u najčešćoj upotrebi:

1. Sarn Juan Luo Pan Naziva se jos i Lo Panom tri perioda letećih zvezda, zasniva se na školi Tri kruga a prvu primenu je imao za vreme Tang dinastije.

2. Sarn Harp Luo Pan Često se naziva i kompasom tri harmonije. To se odnosi na harmoniju između neba, zemlje i čoveka i odražava u tri ravni. Smatra se da ove tri različite ravni odražavaju tri paralelna nivoa protoka energije unutar okruženja. Ovaj Luo Pan je vrlo razumljiv i sadrži tri niza prstenova od kojih svaki označava jednu ravan. S obzirom da sadrži informacije o vremenskom ciklusu sa mnoštvo drugih znakova , smatra se za jedan od najpotpunijih.

3. Sarn He Luo Pan Naziva se još Školom tri povoljna događaja. On analizira konfiguraciju terena, planina, strukture i vode koje okružuju bilo koju zgradu, i analizira njihove dobre i loše uticaje, zasnovane na ciklusima brojeva, elementima i trigramima.

Jednostavan geomagnetni kompas je napravljen od pet drvenih diskova koji se šire u koncentričnim krugovima (u početku su to bili glineni diskovi). Pozadina diska je lakirana u crno i ispisana crvenim i zlatnim kineskim simbolima. U sredini se nalazi klasičan kompas koji pokazuje četiri glavne strane sveta.

Prvi disk obično pokazuje osam položaja i sadrži karakteristike osam trigrama. Drugi označava vreme i dane po kineskoj kosmologiji, dok treći predstavlja instrument za detekciju položaja "zmaja" na lokaciji. Četvrti disk služi za identifikaciju i kvantifikaciju vodenih tokova, a peti disk označava zvezde i nebo, i uz pomoć njega se utvrđuje vrsta i intenzitet kosmičkog zračenja.

Feng Shui Luo Pan danas se sastoji od osnove i nebeskog brojčanika. Kvalitetan kompas uvek ima drvenu osnovu poznatu pod nazivom ravan zemlje, kvadratne forme, promera je najmanje 22 cm, a nebeski brojčanik ili lice kompasa pravi se od presovanog bakra i sadrži na svojoj površini ugravirane prstenove.

Luo Pan se deli na pravce od 360 stepeni oko početne tačke. Podeljen je na osam glavnih(primarnih i sekundarnih) pravaca, sektora od 45 stepeni i 24 sporedna pravca. Sporedni pravci odnose se na 24 planine od kojih svaka planina (sektor) obuhvata 15 stepeni. Preostali prstenovi sadrže različite formule koje mogu da budu predstavljene na različite načine, autentične za svakoga majstora.

Ključan centralni deo Luo Pana čini magnetna igla i oznake smerova, jer je on primarno visoko precizan instrument kod koga svaki ugao, meren u stepenima pravca, nudi različita tumačenja i primenu. Suštinski današnji Luo Pan i njegovi prstenovi simbola, trigrama i kineskih reči smatraju se nezaobilaznim instrumentom profesionalnih feng shui konsultanata. Iz mnoštva feng shui tehnika koje zahtevaju upotrebu kompasa najupečatljivije su:
Tehnike vremenskih ciklusa poznate kao Vremenska dimenzija feng shui-a. One obuhvataju leteće zvezde, odnosno Šuan Kong, metod feng shui analize.
Metod tri harmonije koji se odnosi na harmoniju između neba, zemlje i čoveka.

Ravan neba - se kreće brže od ravni zemlje i obično je za 7,5 stepeni ispred nje (ulevo). Dimenzija severa prema sunčevom časovniku ovde pokazuje tačni sever. Ravan neba se koristi generalno za proveru povoljnosti vodenih tokova, ili pak za obezbeđivanje alternativa za linije praznine i smrti.

Ravan čoveka - je sporija od ravni zemlje tako da kasni za 7,5 stepeni (udesno). Razlika u dimenzijama je posledica različitog utvrđivanja severa. Kod ravni čoveka, sever se meri prema položaju polarne zvezde, tako da svaka od 24 planine prelazi u elemente prema zvezdama i sazvežđu. Ravan se obično koristi za istarživanje krajolika kao i ostalih pojava u okruženju koje mogu imati uticaj na dati stambeni objekat. Elemenat kuće, podjednako kao i elemenat okolnih struktura sadržan je u dijagramu 24 planine baziranom na ravni čoveka. Ova formula je opisana kao srednji prsten 24 planine.

Ravan zemlje - je položaj pri kojem se sever poklapa sa magnetnim severom, i većina Lou Panova koji se koriste za feng shui yang prebivališta. Pravci i elementi 24 planine koji se koriste u primeni formule osam kuća i feng shui leteće zvezde bazirani su na srednjoj ravni. Kako sve formule koje se služe ovom ravni koriste magnetni sever pri merenju upotreba kompasa za orjentiring je sasvim prihvatljiva.

______________________________ MUZIKA FORUM ______________________________
PREPORUCUJEMO VAM DA POSETITE:
http://zabava.myfineforum.org/
http://power.aimoo.com/
http://caffe.freeforums.org/
http://winner.vforums.co.uk/


avatar
Admin
Admin Muzika Foruma
Admin Muzika Foruma

Pol : Ženski Godina : 31
Zodijak : Bik Mačka
Broj poruka : 12371
Poena : 6910
Reputacija : 12
Datum upisa : 11.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Luo Pan kompas

Počalji od Admin taj Sre 4 Feb 2009 - 7:14

Specijalne linije Luo Pana


Specijalne linije koje označavaju zlokobne pravce nazivaju se : linije smrti i linije velike i male praznine. Fraza "linija smrti" ne mora uvek da označava smrt u fizičkom smislu, već može da se odnosi na gubitak, neuspeh i druge ekstremne oblike loše sreće.Jeda od najočuvanijih tajni feng sui kompasa jeste da pravci gledanja ulaznih vrata doma nikada ne smeju da leže tačno na linijama koje označavaju glavne i sporedne pravce kompasa.

Kung mang, odnosno linije praznine, takođe nose lošu sreću i nemila događanja. Postoji osam velikih linija praznine koji dele svaki od osam glavnih sektora pravca - sever, jug, istok, zapad, severozapad, severoistok, jugozapad, jugoistok. Ujedno postoji šesnaest malih linija praznine koje dele 24 planinaska sporedna sektora u svakom od osam sektora.

Pravci zlokobnih i opasnih linija
Linije smrti su glavni pravci koji leže na: 90, 180, 270, i 0/360 stepeni, kao i sekundarni pravci koji leže na 45, 135, 225 i 315 stepeni.
Velike linije praznine su pravci koji leze na: 22,5 ; 67,5; 112,5; 157,5; 202,5; 247,5; 292,5; i 337,5 stepeni.
Male linije praznine su pravci koji leže na: 7,5; 11,25; 33,75; 37,5; 52,5; 56,25; 78,75; 82,5; 97,5; 101,25; 123,75; 127,5; 142,5; 146,25; 168,75; 172,5; 187,5; 191,25; 213,75; 217,5; 232,5; 236,25; 258,75; 262,5; 277,5; 281,25; 303,75; 307,5; 332,5; 326,25; 348,75; i 352,5 stepeni.

Osim linija smrti i linija praznine postoje određeni pravci koji se odnose na yin pukotine koje ukazuju na probleme u međuljudskim odnosima unutar obitelji. Vrata koja su okrenuta ka yin pukotini izazivaju probleme između supruznika i stvaraju porodičnu disharmoniju i ozbiljne bračne probleme koji mogu da dovedu i do razvoda.

Yin pukotine su direktne centralne linije svakog 24. sporednog pravca sektora. Ovi negativni pravci donose trajne nevolje svakoj kući, zbog toga se stalno ističe važnost preciznog očitavanja kompasa.

Luo Pan otkriva da su svi pravci relativni. Pravci ne mogu da postoje bez početne tačke. Svi pravci bez obzira ko ih koristi mogu biti izraženi samo u vidu početne tačke. Početna tačka za merenje protoka i kvaliteta Chi-a je upravo životni prostor koji se želi oplemeniti ovom umetnošću i veštinom.Feng shui je zapravo očitanje nevidljivih Chi obrazaca koji imaju uticaja na okruženje. Ovi obrasci se najbolje tumače uz pomoć geomagnetnog kompasa. Za svaki dolazeći i odlazeći pravac očitavaju se na Luo Panu odgovarajuće oznake.

Tri osnovne tablice autentičnog kompasa sadrže podatke iz kojih se pre svega čita pravac kretanja, gustina i puls Ch-a prostora. Iz njegovog obrisa se stvara slika o prostiranju "zmajevog kosmičkoga daha" pri čemu su intuicija i iskustvo podjednako važni kao i precizno očitavanje kompasa.

Danas koristimo savremena tehnološka dostignuća nastala u drugim delovima sveta, lečimo se lekovima i metodama nastalim u drugim podnebljima, otuda i primena univerzalnih pravila feng shui-a kao drevnog metoda življenja u skladu sa energijom zemlje, zasigurno predstavlja mudar i plemenit odabir.

______________________________ MUZIKA FORUM ______________________________
PREPORUCUJEMO VAM DA POSETITE:
http://zabava.myfineforum.org/
http://power.aimoo.com/
http://caffe.freeforums.org/
http://winner.vforums.co.uk/


avatar
Admin
Admin Muzika Foruma
Admin Muzika Foruma

Pol : Ženski Godina : 31
Zodijak : Bik Mačka
Broj poruka : 12371
Poena : 6910
Reputacija : 12
Datum upisa : 11.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Luo Pan kompas

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu