MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!
Pristupi

Zaboravio sam šifru

Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga

Statistike
Imamo 2976 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je BrankaS

Naši korisnici su poslali ukupno 14347 članaka u 5870 teme
Maj 2018
PonUtoSreČetPetSubNed
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Kalendar Kalendar

Fluks RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines Demarkacija i očitavanje prostora

Ići dole

Demarkacija i očitavanje prostora

Počalji od Admin taj Sre 4 Feb 2009 - 7:23

Demarkacija i očitavanje prostoraFeng Shui je zapravo čitanje nevidljivih Chi obrazaca pojedinca i neposrednog okruženja. Chi energija je osnova fizičkog postojanja, a poteškoće se javljaju kada energija stagnira ili postaje blokirana u okruženju. Da bi se izvršila identifikacija kvaliteta i stanja Chi-a u pojedinim segmenima prostora, neophodno je pravilno izvršiti demarkaciju kako bi se otvorila mogućnost da se adekvatnim tretiranjem i lečenjem prostora pokrene blokirana energija i stvori pozitivan tok Chi-a. Feng Shui je akupunktura za dom. Primenom posebnih tehnika mapiranja prostora otvara se mogućnost stvaranja energetskog toka u sopstvenom domu ili kancelariji, za zdravo okruženje koje će voditi vitalnosti i blagostanju.
Nakon što se identifikuje pravac gledanja (vodeni pravac) i pravac pružanja (planinski pravac) doma sledeće u postupku je demarkacija prostora. Postoje varijacije kućnih planova i oblika tako da njihova demarkacija ponekada predstavlja pravi izazov. U primeni Feng Shu-a, postoje dva osnovna oblika kojima se sve nepravilnosti dovode u ravnotežu. Krug, koji simbolizuje nebo, i kvadrat koji simbolizuje zemlju. Svi domovi gradjeni u jednoj ravni mogu biti podvedeni pod kvadrat, ili njegovu varijantu - pravougaonik, dok krug može biti efektno primenjen na neuobičajene oblike domova, naročito kada imamo mogućnost da prilagodjavanjem zemljišta integrišemo i uravnotežimo oblik doma.

Tri osnovna načina očitavanja prostora su:
demarkacija prema Lou Shu kvadrantu
okrugli metod demarkacije
demarkacija prema izgledu prostorija

______________________________ MUZIKA FORUM ______________________________
PREPORUCUJEMO VAM DA POSETITE:
http://zabava.myfineforum.org/
http://power.aimoo.com/
http://caffe.freeforums.org/
http://winner.vforums.co.uk/


avatar
Admin
Admin Muzika Foruma
Admin Muzika Foruma

Pol : Ženski Godina : 31
Zodijak : Bik Mačka
Broj poruka : 12371
Poena : 6910
Reputacija : 12
Datum upisa : 11.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Demarkacija i očitavanje prostora

Počalji od Admin taj Sre 4 Feb 2009 - 7:24

Demarkacija prema Lou Shu kvadrantuPostavljanje Lou Shu kvadranta na tlocrt stana je praktičan metod markiranja polja unutar doma koji omogućava identifikaciju različitih sektora za potrebe primene letećih zvezda i zvezda perioda. Dijagram ilustruje koliko je upotreba devetosektorskog Lou Shu kvadranta korisna tehnika u analizi nevidljivih Chi sila, a prepoznavanje njenog kvaliteta proističe iz brojevne kombinacije natalne karte. To omogućava da identifikujete koji deo životnog prostora najviše odgovara pojedinom članu obitelji, a koje prostorije je potrebno osnažiti energizovanjem ili ih uz pomoć Feng Shui lekova lečiti. Ovo je suština analize letećih zvezda uz pomoć "mreze".

Kada se primenjuje bagua na plan doma, ulazna vrata će uvek biti u ravni sa jednom od tri gue na dnu: Ken-om, Kan-om ili Chan-om. Čak i ako ne koristite ulazna vrata svakodnevno, već neki alternativni ulaz, glavna ulazna vrata će uvek biti odlučujući faktor kod "oboljenja" bague, pošto je prostor tako dizajniran.

Bez obzira na stvarni dizajn vašega doma, bagva se uvek primenjuje kao kvadrant sastavljen iz devet jednakih delova - kvadrata. Kako gradjevinska osnova većine domova nije savršen kvadrat ili pravougaonik, imaćete delove doma koji izlaze van simetričnog bague. To ne znači da se bagua ne uklapa u vaš prostor; to jednostavno označava da postoje nepravilnosti u obliku osnove vašega doma, koji onemogućava nesmetan tok energije.

U savremenoj arhitekturi je teško naći uravnotežen oblik dok se vrlo često susrećemo sa dizajnom koji ima neobične oblike sa izbočinama i nepravilnim prominirajućim uglovima. U tim slučajevima neke gue mogu biti direktno povezane sa odredjenim prostorijama dok druge gue neće moći da se povezu ni sa jednom prostorijom, ili pak neke prostorije mogu da se pružaju kroz dva ili tri kvdratna modela. Ukoliko se primena vrši na tlocrt jednosobnog stana, onda će jedna soba pokriti svih devet područja bagve. Jedan od vaših prvih zadataka je da nadoknadite arhitektonske karkteristike koje remete tok Chi-a što kolokvijalnim jezikom rečeno znači - docrtajte tlocrt do geometrijski pravilnog oblika i spajajući dijagonale pronadjite centar.

Oblast koja nedostaje naziva se negativan prostor. Negativan prostor u Feng Shui-u ima značenje nevidljivih ograničenja stvorenih od preostale strukture. Svaki segment koji pada u nedostajući - negativni prostor, definiše se onim što se u tom prostoru nalazi. Svaki negativan prostor govori o onome što nam nedostaje u životu i može da bude izvor skrivenih blokada, a posebna specifičnost kod njega je to što je najčešće prazan, i otvoren za različite energetske uplive koji se mešaju sa sadržajem svakodnevnog života mimo naše svesti i kontrole. Sa druge strane on predstavlja i otvoreno polje za nove mogućnosti ukoliko ga saniramo kreativnim pristupom.

Negativan prostor ne treba mešati sa projekcijom, koja se odnosi na deo stambene površine koja na tlocrtu prominira van postavljene bague. Projekcija je uvek mala, jer zauzima manje od jedne polovine ukupne dužine strane na kojoj je locirana.

Lou Shu se plasira na kompletan prostor pod krovom. Za stanove ili delove kuće koji služe našem stanovanju Lou Shu kvadrant treba da pokrije ceo stambeni prostor, tj. neophodno postaviti kvadrant preko tlocrta cele zgrade, time se dobija veoma značajan podatak o specifičnom kvalitetu energije koji dominira domom, a potom na tlocrt samoga stana, a na kraju se može plasirati na svaku prostoriju zasebno pri čemu svaka vrata služe kao polaznišna tačka za novu podelu. Na taj način se omogućava precizna procena sveukupnog Feng Shui-a.

Različite nivoe treba tretirati odvojeno s obzirom da različita vrata imaju različite spratove, dimenzije i forme soba. Ukoliko su odvojeni nivoi (spratovi) slični onda će pokazivati iste indikacije, u suprotnom raspodela Chi-a ce biti različita. Domovi koji su dizajnirani na bazi višestrukih temelja sa neparnim i oštrim uglovima odaju u isto vreme i utisak prohodnosti, ali i tenzije. Kako postoje mnogobrojni varijeteti u obliku izbor metoda demarkacije mora da bude odgovarajuće fleksibilan, a pristup krajnje spontan i inventivan.

______________________________ MUZIKA FORUM ______________________________
PREPORUCUJEMO VAM DA POSETITE:
http://zabava.myfineforum.org/
http://power.aimoo.com/
http://caffe.freeforums.org/
http://winner.vforums.co.uk/


avatar
Admin
Admin Muzika Foruma
Admin Muzika Foruma

Pol : Ženski Godina : 31
Zodijak : Bik Mačka
Broj poruka : 12371
Poena : 6910
Reputacija : 12
Datum upisa : 11.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Demarkacija i očitavanje prostora

Počalji od Admin taj Sre 4 Feb 2009 - 7:24

Okrugli metod demarkacijeZa razliku od prethodnog metoda koji se bazira na kvadrantu, polazišna tačka za ovaj metod su precizno očitane kompasne vrednosti. Ovaj metod analize unutrašnjosti prostora obeležava prostor od centra ka periferiji postavljanjem na tlocrt okrugli kompas. I kod ovoga metoda potrebna je natalna karta leteće zvezde sa pratećim brojevnim kombinacijama, kako bi se dijagnostikovanje moglo vršiti u skladu sa kompasnim očitavanjem.

Metod definisanja prostora će pokazati koji sektor kompasa podpada pod koji deo kuće. Može da se razlikuje u zavisnosti od metode za dijagnostikovanje, a izbor uvek treba da bude smesa intuicije i onog rešenja koje nam otvara najveće mogućnosti za aktivnu promenu u smislu željenoga. Dakle, izbor i odluka su uvek individualni.

______________________________ MUZIKA FORUM ______________________________
PREPORUCUJEMO VAM DA POSETITE:
http://zabava.myfineforum.org/
http://power.aimoo.com/
http://caffe.freeforums.org/
http://winner.vforums.co.uk/


avatar
Admin
Admin Muzika Foruma
Admin Muzika Foruma

Pol : Ženski Godina : 31
Zodijak : Bik Mačka
Broj poruka : 12371
Poena : 6910
Reputacija : 12
Datum upisa : 11.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Demarkacija i očitavanje prostora

Počalji od Admin taj Sre 4 Feb 2009 - 7:25

Demarkacija prema izgledu prostorijaTreći pristup demarkacije Chi raspodele u kome se pri sastavljanju natalne karte koristi fizički izgled prostorija zbog stava da se energija kreće i akumulira prema strukturama na koje nailazi. Na ovaj način se brojevne kombinacije letecih zvezda devetodelnog kvadranta dodeljuju prostorijama ponaosob, shodno njihovim fizičkim granicama. Ovaj način podrazumeva da se jedan niz brojeva može naći ne samo isključivo u jednoj prostoriji, što donekle predodredjuje njihova veličina tj. površina.

U Feng Shui-u postoji još niz dijagnostičkih metoda kao što su "Metod osam tačaka", očitavanje prostora upravljajući se prema pet elemenata, ili pak razmatranje položaja ljudske figure preko uprošćenog crteža nanetog na tlocrt. Svaki od pobrojanih osvetljva prostor i pruza spoznaje iz nekog ugla. Ne postoji jedan neprikosnoven metod niti način očitavanja energetskog korpusa doma, odabir dijagnostičkog metoda je krajnje personalizovan i individualan.

Kontakt sa sopstvenim bićem i poverenje u sopstvenu intuiciju treba da budu vodič u smislu svih promena koje su vezane za naš životni prostor, mi sami treba da budemo ti koji ćemo da osetimo sta je za naš prostor dobro i poželjno. Posmatranje sveta iz vizure Feng Shui-a je sredstvo samorazvoja sa ciljem dostaizanja vece svesnosti koja dalje otvara vrata životu, kreativnosti i slobodi da se život neprekidno bogati i da se životni ciljevi menjaju u skladu sa potrebama.

______________________________ MUZIKA FORUM ______________________________
PREPORUCUJEMO VAM DA POSETITE:
http://zabava.myfineforum.org/
http://power.aimoo.com/
http://caffe.freeforums.org/
http://winner.vforums.co.uk/


avatar
Admin
Admin Muzika Foruma
Admin Muzika Foruma

Pol : Ženski Godina : 31
Zodijak : Bik Mačka
Broj poruka : 12371
Poena : 6910
Reputacija : 12
Datum upisa : 11.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Re: Demarkacija i očitavanje prostora

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu