MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!
Pristupi

Zaboravio sam šifru

Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga

Statistike
Imamo 2976 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je BrankaS

Naši korisnici su poslali ukupno 14347 članaka u 5870 teme
Juni 2018
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Fluks RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines KONFIGURACIJE

Ići dole

KONFIGURACIJE

Počalji od Admin taj Pet 27 Mar 2009 - 19:39

KONFIGURACIJE


Konfiguracije su u horoskopu vrlo bitne, jer određuju temeljan način kretanja energije. Primjerice, T-kvadrat govori o napetosti i postignuću kao odgovoru na unutarnji osjećaj prekomjernog poticaja, veliki trigon govori o samozadovoljstvu i stabilnosti te sretnim okolnostima, veliki krst govori o vrlo dinamičnom no nesređenom energijskom polju, koje isprva uzrokuje frustracije no, ako se njime dobro ovlada, stvara duboku ukorijenjenost i sveobuhvatnost, zmaj o motiviranim, zadovoljnim i aktivnim ljudima, itd.


Veliki trigon

Tri planeta na različitim mjestima horoskopa u međusobnim trigonima.

Posebna konfiguracija koja potiče krajnji idealizam, uvid i viziju kao i kreativno samoizražavanje i dobrobit. Može značiti samopouzdanje i samouvjerenost, optimizam, osjećaj zadovoljstva, lakoću, nadahnuće, širenje kreativne moći i opći osjećaj zaštićenosti zbog unutarnje vjere i nade.

Moguća negativnost konfiguracije je manjak napetosti i ljenost te neprihvaćanje većih izazova. Povremeno, kad nema mogućnosti za ugodan izražaj, može biti statičnim i nedjelatnim. Nije motiviran baviti se frustracijom i ograničenjem. Osoba, ima li u horoskopu previše trigona, može izbjegavati samodisciplinu ili pokušati zanemariti bitne životne odgovornosti. Tako učinak velikog trigona omekšava, smanjuje porive i volju za dinamičan pristup životu. Ako se trigoni dobro ne iskoriste, može doći do lažne sigurnosti, neproduktivnosti, nekorištenja postojećih talenata i sposobnosti. Ova konfiguracija bez dostatnog broja opozicija i kvadarata u horoskopu koji grade karakter može značiti inerciju i stagnaciju. Izobilje sreće. Osobe s velikim trigonom mogu odrasti očekujući privilegije, poseban tretman i potporu od okruženja, no rijetko to žele i zaraditi.


Vatreni veliki trigon

Vidljiva je kreativna, inspiracijska moć trigona, želi se izraziti izravnim ispoljavanjem potencijala. Premda ovaj Veliki trigon može naglasiti viziju, može istaknuti i osjećaj osobne važnosti i moći, koji se ispoljava kao egoizam i prekomjerni ponos. Riječ je o aktivnoj osobi. Velika vjera u sebe. Velika hrabrost, unutarnja snaga, samopouzdanje i entuzijazam.

Podsvjesno od drugih može očekviati puno pozornosti, lojalnosti i čak služenja, premda sam zanemaruje tuđe emotivne potrebe. Valja aktivno tražiti vodeće uloge ili one za koje je potreban visok stupanj fizičkog ili kreativnog izražaja.


Zemljani veliki trigon

Naglašena je smirujuća, ugodna i privlačna moć trigona. Osoba s ovim velikim trigonom osjeća dubok osjećaj stabilnosti u fizičkom svijetu. Zbog snažnog magnetizma konfiguracije lako osigurava materijalnu egzistenciju i postignuća i postiže željeni položaj u svijetu. Snažno razvijena sposobnost privlačenja, akumuliranja i vještog korištenja sredstava. Osobe s ovim trigonom mogu biti veliki graditelji koji osjećaju vlastitu moć i kreativnu snagu kad joj svjedoče materijalnim ili svjetovnim postignućima. Nisu kockari. Moguć konzervativan tip osobnosti. Rad i produktivnost često prenaglašeni nauštrb unutarnjeg razvoja.


Vazdusni veliki trigon

Naglašen idealizam, ekspanzivnost i mudrost. Sposobnost konceptualizacije i stvaranja na asptraktnoj razini. Moguće ispoljenje nepraktične strane konfiguracije. Osoba je društveno radoznala, širokih pogeda i tolerantna, no možda ne strastveno i duboko vezana za ljude. Prirodni je poriv ostati nevezan, promatrač i u osnovi slobodan za istraživanje. Potreba za puno nezahtijevnih odnosa. Velika sposobnost učenja, revan intelekt i sposobnost za širu životnu perspektivu. Ovaj veliki trigon može povećati društvenu popularnost. Karizma.


Vodeni veliki trigon

Naglašena pasivnost, receptivnost i zaštitna moć velikog trigona. Uživanje u čulnom zadovoljstvu i osjetljivost za unutarnja stanja svijesti. Natprosječna sposobnost otkrivanja stvari, psihička senzitivnost. Osjećajna priroda vrlo razvijena, no može uzrokovati introvertiranost, osjeća se duboko zadovoljstvo na subjektivnoj razini. Tijekom razdoblja povlačenja, privatnosti, mirnoće i odmora osjeća se iznutra njegovanim i sigurnim. No ako nema nekih dinamičkih načela u horoskopu (vatrenih planeta u ugaonim kućama, kardinalnih kvadrata i sl.) može nastati eskapistički temperament. Velika sposobnost za percepciju podsvjesnih energija, veliki uspjeh u društvenoj službi. Vrlo velika podrška i njega za druge, iscjeljujuća i terapeutska. Ovaj veliki trigon može značiti evolucijsko cvjetanje sposobnosti prilagodbe potrebama masovne svijesti s puno sućuti. Dobar za područja poput kretivnosti, ljepote, glamura ili lijepih umjetnosti. Također uspjeh u područjima koja se bave dubokim životnim tajnama, u kojima je potrebna fina istančana svjesnost.


Zmaj

Veliki trigon, unutar jednog trigona sekstil (dva planeta koja tvore trigon povezani su sekstilima s trećim planetom), a planet koji tvori sekstile u opoziciji je s trećim planetom.
Zmaj je vrlo benevolentna i korisna konfiguracija. Sadrži sve pozitivne značajke velikog trigona, no nije inertan i statičan. Opozicija je pokretač zmaja, a često i ključ čitavog horoskopa. Potencijalna opasnost zmaja je da se tijek energije odvija samo između planeta u zmaju a da ostatak horoskopa ostane neispoljen, u sjeni.


Veliki krst

Nastaje kad su dvije opozicije u međusobnim kvadratima. Većinom se smatra teškom konfiguracijom i može biti posebice ograničujući i restriktivan za osobu koja pokazuje malo sposobnosti za samodisciplinu i umjerenost. Mora naučiti dobro usmjeravati svoje vitalne energije ili će biti raspršena i iscrpljena. Kad nauči koristiti svoj energijski potencijal može otkriti velike unutarnje rezerve snage. Ako se ovaj obrazac loše savlada život se može doimati prepun unutarnjeg nesklada i napetosti koji stvaraju stresne tegotne situacije u izvanjskom okruženju. Daje unutarnji osjećaj frikcije, napetosti i pritiska no može dati i dosta ekstra psihološkog pogona da bi se izgradio svrhovit život. Pomaže izgraditi oštru društvenu svjesnost. Veliki krst sugerira komplicirane, presudne karmičke lekcije koje se moraju riješiti u skladu s prirodom kvalitete od koje se sastoji i u područjima kuća u kojima se planeti nalaze.


Kardinalni veliki krst

Najbolje funkcionira kad se osoba bavi energičnim, hrabrim ad hoc akcijama. Ovaj krst ima asertivni, nestrpljiv karakter. Osoba ulazi u brze no ponekad nepromišljene akcije. Najčešće ima previše energije da bi završio ono što je impulsivno inicirao. Manjka mu moć opstojnosti da završi ono što je počeo. Za krajnji uspjeh ispunjavanja zadanih ciljeva presudna je suradnja i briga za druge. Možda postoji pretjerana inicijativa, guranje, poriv i agresija. Ambicija da se uspije je vrlo jaka zajedno s kompetitivnošću koja osigurava uspjeh u područjima gdje se jednoumno primjenjuje. Prirodni impulsi koji se prethodno ne promisle mogu lako stvoriti nered i uzbudljive uvjete. Mora obuzdati svoju hiperaktivnu prirodu i naučiti usporiti frenetičan tempo. Važne lekcije su razviti strpljivost, unutarnju staloženost, postojanost i organizaciju vremena i energije. Bez tih kvaliteta stalno će ulijetati u nove akcije ne završivši stare projekte. Ima jako puno energije.


Fiksni veliki krst

Ova konfiguracija može se smatrati jednom od najtežih jer se stavovi i svijest koji su se kao problemi ponavljali nekoliko inkarnacija mogu ispoljiti kao duboko ukorijenjeni teško vidljivi problemi koji zahtijevaju punu pozornost. Funkcionira na razini volje i želje, stvara unutarnju frustraciju koja vodi emotivnim krizama. Sabijanje osjećaja što rezultira blokadama i inhibicijama. Vrlo kristaliziranih osjećaja. Potrebna emotivna fleksibilnost. Posesivnost i čvrst otpor prema kompromisima ili zajedništvu s drugima. Rigidnost. Fenomenalna izdržljivost, moguća opsesija sa moći i netolerancija. Može biti vrlo svrhovit i predan. U ovoj inkarnaciji osoba mora pročistiti svoju snažnu osjećajnu prirodu.


Promjenjivi veliki krst

Najbolje funkcionira u područjima mentalnog izražaja. No stres koji stvaraju četiri kvadrata često povećava nervozu i krajni nemir, premda se povećava i osobna budnost i mentalna hrabrost. Inklinacija pretjeranom raspršivanju interesa treba se ukrotiti, ako se želi biti kontroliranim i uspješnim. Stimulativan i pun znanja no moguća nekonzistencija i nemetodičnost. Slaba koncentracija, neodlučnost, sugestibilnost. Ponekad se prilagođava na svoju štetu. Treba dublje objediniti razum i vjeru te teorijske koncepte i uvjerenja. Nema izravnog pokretača koji bi aktivirao energije poput kardinalnog velikog krsta. Nema niti postojan, konsolidirajući pristup moći i kontroli poput organiziranog fiksnog velikog krsta. No osoba može biti osjetljiva da odgovori na rafiniraniji stupanj svijesti, premda tako da se brine o svakom mogućem aspektu sukoba koji ne može mentalno riješiti. Valja produbiti i smiriti svoju mentalnost. To znači bolje sudove i indiskriminaciju uključenih planeta. Valja kontrolirati prekomjerno izražavanje uma. Dobra je meditacija, kontemplacija i refleksivna samoanaliza. Jako talentiran, valja se usredotočiti. Najbolje se baviti komunikacijom i obrazovanjem.

______________________________ MUZIKA FORUM ______________________________
PREPORUCUJEMO VAM DA POSETITE:
http://zabava.myfineforum.org/
http://power.aimoo.com/
http://caffe.freeforums.org/
http://winner.vforums.co.uk/


avatar
Admin
Admin Muzika Foruma
Admin Muzika Foruma

Pol : Ženski Godina : 31
Zodijak : Bik Mačka
Broj poruka : 12371
Poena : 6910
Reputacija : 12
Datum upisa : 11.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu