MUZIKA
Registruj se i postani i TI clan Muzika Foruma!
Pristupi

Zaboravio sam šifru

Traži
 
 

Rezultati od :
 


Rechercher Napredna potraga

Statistike
Imamo 2976 registrovanih korisnika
Najnoviji registrovani član je BrankaS

Naši korisnici su poslali ukupno 14347 članaka u 5870 teme
Maj 2018
PonUtoSreČetPetSubNed
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Kalendar Kalendar

Fluks RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines Moći jedne Astromedicine

Ići dole

Moći jedne Astromedicine

Počalji od Admin taj Ned 23 Avg 2009 - 19:41

Moći jedne Astromedicine


Mnoge bolesti se javljaju usled stresa, napetosti, tuge, raznih životnih opterećenja a neke bolesti su veoma namenske, a osoba proživi najstrašnije muke. Nekad je veoma dovoljno da jedna sresna situacija prouzrokuje bolest. U natalnoj karti se pogotovo vidi da li će osoba oboleti i može se znati i kada. Zdravlje je najvažnije kod svakoga čoveka a astrologija je tu koja daje dosta preciznosti ali ujedno i daje razna upozorenja osobi, ako su loše aspektovane planete ili određene astrološke kuće koje označavaju bolest.
Svaki čovek po najmanje vodi brigu o svom zdravlju. Za sve nađe vremena ali za zdravlje ne, jednostavno ako ga ne nešto boli retko će otići na jednu detaljnu kontrolu. Mnogi se jave kod lekara tek kada je kasno..

Astromedicina je veoma teška grana iz oblasti astrologije ali veoma ozbiljni izučavaoci astrologije se opredele za ovu vrstu analize. Nije na omet spomenuti odredene astrologe koji se vrlo studiozno bave ovom tematikom kao što su: pokojni Mile Dupor, pokojna Milja Vujanović – Regulus, novosadski astrolog Branko Životin, Jovana Lučić– Gajić itd...

Koja polja gledamo u horoskopu kada određujemo nečije zdravlje, koje planete vezujemo uz određene bolesti, delove tela, vrstu lečenja, itd. ?
Svaki astrolog, bez astrološke karte ne može videti da li je osoba podložna nekoj bolesti, a ako jeste, kojoj? Za tako nešto, astrolog prvo izradi horoskop i gleda najpre ASCENDENT (podznak), to je stepen ekliptike koji izlazi na istoku. U astrologiji simbolizuje spoljnju manifestaciju ličnosti, onakvu kakvom je drugi vide. Gleda se i njegov vladar jer preko vladara Ascendenta se vidi koji mu je organ osetljiv kao i od čega može da oboli. Sam Ascendent uvek predstavlja prvu astrološku kuću koja je analogija znaka Ovna i njegovog vladara Marsa, što govori o povredama glave, mozga, moždanim tumorima. Ono što treba uvek imati na umu a to je da sam Ascendent (podznak) uvek predstavlja telo.

Kada pogledate jedan horoskopski krug, videćete da ima 12 astroloških znakova i 12 astroloških kuća. Svaki Zodijački znak je podeljen na 30 stepeni, svaki Zodijački znak nosi određenu bolest i predispoziciju. Svaki Zodijački znak ujedno ima i svog vladara. Preko tog vladara se gleda kako i kakve određene aspekte pravi sa drugim planetama ili znakom, te se tako može videti da li je osoba sklona određenoj bolesti i da li će osoba oboleti.

MODALITET je podela 12 znakova Zodijaka prema načinu i obliku njihovog izražavaja. Dele se na kardinalne, fiksne i promenljive.

Kardinalni (Ovan, Rak, Vaga, Jarac) koriste svoju energiju da bi menjali postojeće stanje. U astromedicini govori o svim akutnim oboljenjima, infekcijama, operacijama, mišićima, infarktima miokarda i sve što ima veze sa radom mišića i glavom.

Fiksni znaci (Bik, Lav, Škorpion, Vodolija) koriste svoju energiju da bi sačuvali status quo. Kada se gledaju ovi znakovi na određenu bolest ili na neku predispoziciju, ovi znakovi govore o dugotrajnim hroničnim bolestima. Preko ovih znakova i njihovih vladara se tačno može odrediti da li će hronično oboljenje biti izlečeno ili ne, kao i šta obolela osoba treba da uradi radi poboljšavanje svog zdrastvenog problema. Gledajući ove znakove, njihovih vladara, mora se strogo voditi računa o određenoj bolesti koju poseduje oboleli, kao i kako obolelom saopštiti ako je negativan ishod. Ovi znakovi i bolesti u ovim znakovima su često neizlečivi. Preko ovih znakova se može videti sva hronična oboljenja ali i bolesti metabilizma, dijabetis, maligna oboljenja. Kako se ovde gledaju maligna oboljenja koja su često neizlečiva, mora se videti prvo kako je vladar smešten, kakve aspekte pravi sa drugim planetama. Ako je vladar smešten u Kardinalnom ili Promenljivom znaku – kući, obolela osoba ima ogromne šanse za izlečenje, samo je potrebno da pronađe odgovarajućeg lekara ili travara, astrologa koji su ozbiljni u svom radu. Ne postoji bolest koja se ne može izlečiti ili bar zalečiti.

Promenljivi znaci (Blizanci, Devica, Strelac, Ribe) koriste svoju energiju da bi se uklopili u promene. Svi promenljivi znaci u astromedicini su povezani sa smetnjama u autonomnom nervom sistemu. Bolesti: migrena, astma, upala tetiva, hipertenzija, želudac, čir, zapaljenja creva, glavobolje, određeni bolovi kičme. Ovde su često aktuelne 6. i 9. kuća kao i njihovi vladari. Kada su ovi znakovi aktivni u nekom horoskopu, sa lakoćom se osoba može izlečiti ako preduzme lečenje akupunkturom, bioenergijom, biljkama. Sva mentalna oboljenja i razne blokade se upravo gledaju kroz promenljive znake.
Svaki Zodijački znak odgovara određenom delu tela. Na priloženoj slici možete lako videti kojim delom tela upravlja određeni znak i planeta. Svaki zodijački znak ima osetljivost jednog organa. Međutim, ne mora da znači da će osoba koja je rođena u znaku Ovna imati probleme sa glavoboljom, zavisiće dosta od planete Meseca jer je Mesec indikator za određene bolesti. Naravno, za bolesti se ne gleda samo Mesec već kompletni horoskop.

Sem Zodijačkih znakova, njihovih vladara, veoma su važne astrološke kuće kao i njihovi vladari. Kako svaki Zodijački znak nosi određenu predispoziciju za bolest tako i svaka astrološka kuća.. Međutim, najkritičnije kuće za bolesti su 6., 8., i 12. kuća.

Šesta kuća - Govori o akutnim oboljenjima (stanjima). Ova kuća se vezuje za polje higijene i način života jer ovom kućom u prirodnom horoskopu vlada znak Devica i planeta Merkur. Međutim, ovom kućom najviše odgovaraju asteroidi Vesta i Ceres. Preko ove kuće se vidi i način svih naslednih genetskih smetnji prilikom porođaja ili pre porođaja. Preko ove astrološke kuće se vidi ujedno i odnos sa lekarom. Ukoliko je vladar ove kuće loše aspektovan, sa sigurnošću se može reći da se pacijent pričuva lečenja lekara jer će lekar doneti pogrešnu dijagnozu i ujedno pogrešno mu odrediti terapiju. Sam vladar će nam pokazati od koje bolesti će neko bolovati. Tada se pogleda šesta kuća i njen vladaoc, njegov položaj, aspekte i tranzite. Tek ako bi se nešto značajno i dugotrajno dešavalo sa vladaocem, mogli bismo predvidati postojanje bolesti.

Osma kuća - Ova kuća je najopasnija i najkritičnija, preko ove kuće se vide sva oboljenja, hronična, neizlečiva. Vrlo teške i ozbiljne bolesti se ogledaju kroz vladaoca ove kuće i kroz znak Škorpije. Smrtne opasnosti i način smrti se upravo opisuje kroz 8. kuću i kroz vladara, kako je smešten i kakve aspekte pravi. 8. kuća ukazuje na bolesti mnogo opasnije po život. Oboljenja koje donosi ova kuća su: prestanak rada bubrega, hipofiza, bolesti nadbubrežne žlezde, endokrine žlezde. Ako se u ovoj kući nalazi teška planeta ili se nalaze svetla (Sunce i Mesec) sigurno je da će osoba oboleti u životu, a od čega će oboleti pokazaće nam vladar gde je otišao, u kom znaku, kući i ujedno u kom se znaku nalazi Mesec, kao i kakve aspekte Mesec pravi. Kada loše tranzitne planete pomračuju vrh 8. kuće obuhvatajući aspekt od 22*50', može najaviti smrt.

Dvanaesta kuća - povezana je za hospitalizaciju i nadgledanje. Ovde se vidi da li će osoba biti u bolnici i kako će bolničko lečenje proteći. Preko ove kuće se vidi autoimune bolesti. Ovde se vidi timus, imunitet generalno, jetra.

Pored Zodijačkih znakova, kuća, aspekti su presudni i uvek je zloćudan aspekt od 150 stepeni (inkonjunkcija), ako je on tačan između dve planete u horoskopu, osobu očekuju najrazličitije zdravstvene teškoće. Najlošije efekte proizvode loši aspekti malefika na Mesec. Svaki negativan aspekat sa Mesecom kao što je: konjukcija, kvadrat, opozicija i inokonjukcija uzrok je određenih bolesti usled stresnih situacija, uznemirenosti, jer je Mesec planeta naših emocija, ranjivosti i upravo zato se gleda pozicija Meseca jer je Mesec veoma nestabilna planeta.

Loši aspekti su: konjukcija, polukvadrat, kvadrat, opozicija, Inkonjukcija. Seskvikvadrat ili aspekat 135 stepeni je među najvažnijima. Planeta na zapadnoj strani 135 stepeni od Ascendenta, pa čak i Mesec kad se tu nađe - čest je za slučajeve smrtnosti kod dece.
Od davnina je poznata povezanost Astrologije i medicine na osnovu koje su Astrolozi davno dijagnosticirali bolesti i/ili moguću podložnost datim bolestima. U Astrologiji je jako bitan položaj Meseca kao i njegovi aspekti koje pravi sa ostalim planetama pa i kućama, jer je najčešće upravo on signifikator bolesti jer predstavlja deo tela (organa) koji je najosetljiviji. Danas je i među lekarima opšte prihvaćeno da je operacija manje uspešna i sa više krvarenja ako se vrši dok je Mesec pun.

Prilikom tumačenja natalne karte pored Meseca, za određivanje predispozicija prema nekim oboljenjima, takođe se gleda 1, 6, 8 i 12 kuća i vladari tih kuća, kao i položaj Sunca. Naime, da osoba ne bi imala većih zdravstvenih problema, Sunce i Mesec (svetla) u natalnom horoskopu ne smeju imati loš aspekat (pogotovo konjukciju i kvadrat) jer upravo taj loš aspekat označava ne baš dug i kvalitetan život.

Kao što sam već pomenuo, Sunce i Mesec ne smeju biti loše aspektovani, pogotovo ne sme da se javi pomračenje (Sunce konjukcija Mesec) jer to označava loše zdravlje a često i kratak životni vek. U daljem tekstu su date planete i delovi tela (organi) kojima vladaju.

Sunce - Srce, gornji deo tela, leđa, slezina, cirkulacija, spermatozoidi, kod muškarca desno oko a levo kod žene.

Mesec - Grudi, stomak, ravnoteža tečnosti u organizmu, probava, sekrecija žlezde sa unutrašnjim lučenjem, levo oko kod muškarca i desno kod žene.

Merkur - Nervni sistem, mozak, vid, usta, jezik, respiratorni sistem, ruke i šake, opšti je vladaoc svih hormona.

Venera - Grlo, brada, obrazi, čulo ukusa, bubrezi, jajnici, unutrašnji reproduktivni organi, venska cirkulacija, receptori u koži.

Mars - Mišicni sistem, eksterni reproduktivni organi, glava i lice, crvena krvna zrnca, motorički nervni sistem, bešika, nadbubrežna žlezda.

Jupiter - Arterijska cirkulacija, jetra, bedra, kukovi, stopala, desno uho, gornji deo čela, glikogen i masna tkiva, pankreas.

Saturn - Koža, skeletni sistem, zubi, ligamenti, kolena, levo uho, organi čula sluha, žučna kesa, paratiroidna žlezda, telesne belančevine.

Uran - Visoko-moždane funkcije, telesni elektricitet, zglobovi.

Neptun - Kičmeni stub, nervna vlakna, stopala, hipofiza, telepatske funkcije, bela krvna zrnca, kinestetičke funkcije.

Pluton - Eliminatorni i reproduktivni sistem, abnormalni rast, bradavice, tumori, mladeži.

Ovde cemo predstaviti odredene stepene bolesti koji su karakteristicni:


Ovan

01. stepen - veliki mozak
02. stepen - srednji mozak
03. stepen - mali mozak
05. stepen - levo i desno oko
12. stepen - jezik
26. stepen - lobanjasta kost.

Blizanci

08. stepen - bronhijale
09. stepen - plućna arterija
10. stepen - pluća
13. stepen - plućne vene
15. stepen - lopatice
17. stepen - prvo rebro
18. stepen - drugo rebro
19. stepen - mišići grla
20. stepen - treće rebro
22. stepen - nadlaktica
29. stepen - četvrto rebro

Lav

02. stepen - Aorta
03. stepen - desna arterija
04. stepen - leva arterija
06. stepen - trbušne prepone
19. stepen - srčana prepona
22. stepen - slepo crevo
23. stepen - reumatizam
26. stepen - srčani mišići

Škorpija

03. stepen - prostate
11. stepen - polni organ
12. stepen - sperma
13. stepen - polnog organa
14. stepen - kožica na polnom organu

Bik


01. stepen - grlo
05. stepen - područje grla
07. stepen - glasne žice
11. stepen - vratne vene
17. stepen - štitna žlezda
22. stepen - mišići jezika
24. stepen - gornja vilica
25. stepen - donja vilica
26. stepen - nosnica

Rak

0. stepen - peto rebro
01. stepen - šesto rebro
02. stepen - sedmo rebro
03. stepen - osmo rebro
04. stepen - deveto rebro
05. stepen - deseto rebro, jedanaesto i dvanaesto rebro.

Devica

01. stepen - debelo crevo
02. stepen - tanko crevo
03. stepen - slepo crevo
17. stepen - trbušni mišići
25. stepen - jetra

Ribe

01. stepen - desna peta
02. stepen - leva peta
03. stepen - desni živci stopala
04. stepen - levi živci stopala
12. stepen - desne kosti stopala
12. stepen - leve kosti stopala

______________________________ MUZIKA FORUM ______________________________
PREPORUCUJEMO VAM DA POSETITE:
http://zabava.myfineforum.org/
http://power.aimoo.com/
http://caffe.freeforums.org/
http://winner.vforums.co.uk/


avatar
Admin
Admin Muzika Foruma
Admin Muzika Foruma

Pol : Ženski Godina : 31
Zodijak : Bik Mačka
Broj poruka : 12371
Poena : 6910
Reputacija : 12
Datum upisa : 11.06.2008

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu